Business Internaţional

Cel mai mare producător de echipament de gaming din lume a înregistrat venituri record în timpul pandemiei – 447,5 milioane de dolari în numai şase luni

Cel mai mare producător de echipament de gaming din lume...

Autor: Eduard Ivanovici

30.08.2020, 09:36 208

Producătorul de echipamente de gaming Razer – primul la nivel mondial – a înregistrat venituri record de 447,5 milioane de dolari în timpul pandemiei, o creştere de 25,3% faţă de anul trecut, potrivit Yahoo! Finance.

În 2017, compania a avut a doua cea mai mare ofertă publică iniţială din Hong Kong, fiind evaluată în prezent la aproape 2 miliarde de dolari.

„2020 a fost un an cum n-a mai văzut nimeni până acum. În cauza incertitudinilor cauzate de pandemia de COVID-19, Razer s-a bucurat de un start spectaculos, condus de baza de utilizatori, măsurile de izolare şi de o poziţie dominată în cadrul sectorului de gaming”, a declarat Min-Liang Tan, cofondatorul şi CEO-ul Razer.

Razer este celebru pentru hardware-urile premium pe care le produce, însă a evoluat în ultimii ani către servicii ce includ plăţi digitale, software-uri şi fintech-uri.

În urmă cu două săptămâni, gigantul chinez Tencent a declarat că profiturile pentru T2/2020 au înregistrat o creştere de 37% în condiţiile în care cererea de jocuri video a crescut semnificativ în timpul crizei generate de coronavirus. De asemenea, veniturile din jocuri online, ce reprezintă o treime din totalul vânzărilor, au crescut cu 40% în T2.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO