Business Internaţional

Cel mai mare scandal de acum de pe Wall Street: Bloomberg, acuzată ca s-a folosit de date private ale clienţilor în articole

Cel mai mare scandal de acum de pe Wall Street: Bloomberg, acuzată ca s-a folosit de date private ale clienţilor în articole

Autor: Cătălina Butan

12.05.2013, 17:02 955

Bloomberg este anchetată în SUA după ce unii dintre cei mai mari clienţi ai săi şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu modul în care jurnaliştii s-au folosit de date confideţiale privind modul în care clienţii au folosit puternicele terminale de informaţii ale agenţiei de ştiri pentru a alege direcţia materialelor, scrie Financial Times.

După ce băncile americane de investiţii Golman Sachs şi JP Morgan au ridicat semne de întrebare cu privire la această situaţie, un purtător de cuvânt al Rezervei Federale a declarat sâmbătă că FED-ul investighează acest caz, purtând discuţii cu reprezentanţii Bloomberg.

Trezoreria Statelor Unite este la curent cu această situaţie şi investighează de asemenea cazul. Terminalele de date Bloomberg sunt folosite de autorităţi de supraveghere din întreaga lume.

Ca răspuns la această situaţie, Bloomberg a numit un executiv să revizuiască politica de conformare cu legislaţia aplicabilă utilizării datelor, şi a restricţionat accesul jurnaliştilor la informaţiile cu privire la ce terminale de date Bloomberg folosesc clienţii şi când le utilizează.

 
 
AFACERI DE LA ZERO