Business Internaţional

Cel mai nou pariu controversat al lui George Soros. Cum vrea să facă bani acum miliardarul

Cel mai nou pariu controversat al lui George Soros. Cum...

Autor: Mihai Draghici

06.04.2018, 20:24 3445

Deşi George Soros a criticat criptomonedele în luna ianuarie, fondul de investiţii cu un capital de 26 de miliarde de dolari al familiei omului de afaceri intenţionează să participe la tranzacţii cu monedă digitală.

Adam Fisher, directorul pentru Macroinvestiţii al companiei Soros Fund Management, cu sediul în oraşul american new York, a primit aprobarea internă de a face tranzacţii cu monedă virtuală. Aprobarea de principiu a fost acordată acum câteva luni, dar deocamdată nu a fost făcută nicio tranzacţie. Purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

George Soros a criticat în ianuarie monedele digitale, la Forumul Economic Mondial Davos, omul de afaceri explicând că monedele digitale nu pot funcţiona precum cele reale, deoarece sunt foarte volatile. "În contextul în care sunt regimuri dictatoriale în ascensiune, rezultatul va fi mereu diferit, deoarece liderii ţărilor cu astfel de regimuri vor recurge la Bitcoin pentru a-şi construi un cuib în străinătate", afirma George Soros, în vârstă de 87 de ani, pe 25 ianuarie. În pofida criticilor, unii analişti financiari anticipau intrarea lui George Soros pe acest segment de tranzacţii, notează agenţia de presă Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO