Business Internaţional

Cel mai nou proiect al lui George Soros: Miliardarul donează 1 mld. de dolari pentru o nouă reţea de universităţi cu valori liberale

Cel mai nou proiect al lui George Soros: Miliardarul...

Autor: Teodora Marinescu

24.01.2020, 11:42 808

Filantropul George Soros a anunţat că urmează să doneze 1 miliard de dolari pentru a finanţa o nouă reţea de universităţi care să promoveze valorile liberale, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Soros a declarat că este important să investească în instituţii care să lupte împotriva autoritarismului în Statele Unite, Rusia şi China. Acesta a lansat un nou atac la adresa preşedintelui american Donald Trump, pe care l-a numit "cel mai mare narcisist".

Soros, care a vorbit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, a declarat că noua reţea de universităţi Open Society va începe cu Universitatea Central Europeană, fondată de acesta în 1991.

Acesta a declarat că este timpul ca Fundaţia Open Society să se implice într-un proiect ambiţios şi să dezvolte "o nouă reţea educaţională de care are nevoie lumea".

"OSUN (Open Society University Network) va fi unică. Va oferi o platformă internaţională pentru educaţiee şi ceretare. În primă fază vom aduce mai aproape o reţea deja existentă. În a doua fază, vom deschide această reţea spre alte instituţii care vor să se implice şi sunt calificate pentru acest lucru", a declarat Soros, adăugând că urmează să investească un miliard de dolari în acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO