Business Internaţional

Cel mai puternic om al Europei anunţă creşterea relaţiilor cu România după alegerea lui Iohannis

Cel mai puternic om al Europei anunţă creşterea...

Autor: Catalina Mihai

18.11.2014, 16:31 8249

"Vă felicit din toată inima pentru alegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al României", i-a transmis cancelarul Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat publicat, marţi, pe site-ul guvernului german.

Merkel a precizat că relaţiile dintre România şi Germania sunt "foarte bune", la 25 de ani de la încheierea Războiului Rece.

"Vom sprijini România cu sfaturi şi fapte pe calea reformelor importante pentru ţară dumneavoastră şi pentru Uniunea Europeană şi vom rămâne un partener de nădejde. Sunt convinsă că împreună vom putea aprofunda relaţiile noastre bilaterale", a mai transmis Angela Merkel. Cancelarul german a adăugat că una dintre cele mai bune exprimări ale relaţiilor este parteneriatul comun atât în NATO, cât şi în Uniunea Europeană. 

Totodată, cancelarul german i-a urat succes preşedintelui ales.

Germania este pe locul doi ca cifră de afaceri totală a investitorilor străini în România, după Olanda. Cele 10.371 de firme cu capital german înregistrate local au avut afaceri de circa 19 miliarde de euro în 2013, faţă de 33 miliarde de euro cifră de afaceri a companiilor olandeze.

Cele peste 10.000 de companii cu capital german au avut un profit de 800 de milioane de euro şi au circa 200.000 de angajaţi.

Cifra de afaceri totală a companiilor străine în România este de circa 125 miliarde de euro, adică jumătate din cifra de afaceri totală a companiilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO