Business Internaţional

Cel mai scump adulter şi cel mai mare divorţ din lume: Jeff Bezos, patronul Amazon, trebuie să-i plătească fostei soţii 38 de miliarde de dolari pentru că a înşelat-o

Cel mai scump adulter şi cel mai mare divorţ din lume:...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

04.04.2019, 21:19 1197

CEO-ul şi cofondatorul Amazon, Jeff Bezos, a rămas cu 75% din companie, după divorţul de MacKenzie Bezos, care a păstrat 4% din gigantul retailului online american şi care şi-a cedat şi toate drepturile de vot lui Jeff Bezos, transmit, joi, Reuters şi Bloomberg.

Cei doi au făcut publice detaliile financiare ale divorţului, pe Twitter, în postări publicate pe conturile personale, la aceeaşi oră.

Fosta soţie a fondatorului Amazon a susţinut că a luat decizia pentru a asigura continuitatea companiei.

În plus, MacKenzie Bezos şi-a cedat participaţia la publicaţia Washington Post şi la Blue Origin, compania prin care CEO-ul Amazon doreşte să contruiască rachete.

Întregul pachet deţinut de cei doi Bezos valorează 143 de miliarde de dolari, la valoarea actuală a acţiunilor. Astfel, Jeff Bezos va rămâne şi cel mai boga om din lume, cu o avere de peste 130 de miliarde de dolari, potrivit topului Forbes.

MacKenzie Bezos a fondat Amazon alături de soţul ei, la doar un an după ce s-au căsători, în 1993, iar în primii ani de existenţă ai acesteia a jucat un rol important. În ultimii ani, aceasta s-a retras, concetrându-se mai mult pe acţiunile caritabile. Cuplul are patru copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO