Business Internaţional

Cel puţin 11 persoane, ucise într-un atac armat în Coasta de Fildeş

Cel puţin 11 persoane, ucise într-un atac armat în...

Autor: Raluca Manga

13.03.2016, 18:37 2734

Cel puţin 11 persoane, inclusiv un copil de cinci ani, au fost ucise după ce patru bărbaţi înarmaţi au atacat un hotel dintr-o staţiune din Coasta de Fildeş, frecventată de turişti occidentali, potrivit unor martori şi presei locale, relatează The Telegraph.

Incidentul a avut loc în staţiunea balneară Grand-Bassam.

Atacatorii, care erau "foarte bine înarmaţi şi purtau cagule, au tras focuri de armă asupra hotelului L'Etoile du Sud" în care se aflau mulţi străini, a declarat un martor pentru AFP.

Mai mulţi ostatici au fost luaţi atunci când forţele speciale au deschis focul asupra atacatorilor, potrivit unor informaţii, care prezintă, de asemenea, un bilanţ de 15 morţi, printre care se numără inclusiv cinci persoane originare din Coasta de Fildeş şi alte cinci femei, a căror naţionalitate nu este cunoscută.

Un alt martor a declarat pentru Reuters că a văzut şapte persoane decedate. "Am văzut şapte persoane decedate pe care le-am filmat. Erau patru atacatori. Înotam când a început atacul şi am fugit", a spus Dramane Kima.

Martorii susţin că atacatorii au strigat "Allahu Akbar" (Alah este cel mai mare), în timp ce trăgeau focuri de armă. Plaja din apropiere a fost evacuată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO