Business Internaţional

Cel puţin 13 răniţi într-un atac sinucigaş în nord-vestul Turciei

Cel puţin 13 răniţi într-un atac sinucigaş în...

Autor: Roxana Maciuca

27.04.2016, 19:15 1443

Cel puţin 13 persoane au fost rănite, miercuri, într-un atac sinucigaş comis de o femeie-kamikaze în apropierea moscheei principale din oraşul Bursa din nord-vestul Turciei, a anunţat ministrul turc al Sănătăţii, Mehmet Muezzinoglu.

Niciuna dintre persoanele rănite nu se află în stare critică.

Potrivit unui bilanţ anterior, şapte persoane fuseseră rănite.

O sursă din securitate şi un oficial din guvernul turc au declarat pentru Reuters că atacul sinucigaş de miercuri a fost comis de o femeie-kamikaze, citând dovezi fotografice.

"Atacul a fost comis de un atacator sinucigaş. Este vorba despre o femeie şi a decedat. Potrivit informaţiilor pe care le avem în acest moment, şapte persoane sunt rănite", a precizat un oficial din cadrul guvernului turc.

Atacul a avut loc la ora locală 17.26, la intrarea vestică a Marii Moschei din oraş, când femeia şi-a detonat centura explozivă, potrivit autorităţilor turce locale.

Atacul nu a fost revendicat momentan.

Este ultimul atac dintr-o serie de atentate cu care s-a confruntat Turcia de la începutul anului, printre care două comise în Istanbul, pe care autorităţile turce le plasează în responsabilitatea reţelei teroriste Stat Islamic, şi două în Ankara, revendicate de militanţii kurzi.

Bursa este cel de-al patrulea oraş ca mărime din Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO