Business Internaţional

Cel puţin 15 morţi într-un atac cu bombă asupra unui centru medical în Pakistan

Cel puţin 15 morţi într-un atac cu bombă asupra unui...

Autor: Roxana Maciuca

13.01.2016, 12:39 9405

Atacul a avut loc în oraşul Quetta din provincia Balochistan, iar cel puţin 13 dintre cei decedaţi erau membri ai forţelor de ordine pakistaneze, a precizat un oficial al poliţiei locale, Dilawar Khan.

Forţele de securitate se aflau într-un autovehicul parcat în apropierea centrului atunci când s-a produs explozia, potrivit şefului poliţiei din Quetta, Manzoor Sarwar Chaudhry.

Angajaţii medicali, poliţiştii şi membri ai forţelor paramilitare participau la o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei a locuitorilor la domiciliu, o campanie care urma să se desfăşoare pe parcursul a trei zile când au fost atacaţi, a explicat Chaudhry.

Ministerul Sănătăţii din provincia Balochistan a anunţat amânarea campaniei medicale din cauza atacului.

Poliţia investighează cauza atacului pentru a descoperi dacă a fost vorba despre un atac sinucigaş cu bombă sau despre detonarea de la distanţă a unui dispozitiv exploziv.

Cel puţin 25 de oameni sunt trataţi la spitalul din Quetta din cauza rănilor, a precizat un medic al instituţiei, dintre care doi se află în stare gravă.

Nicio grupare nu a revendicat încă atacul, dar militanţi afiliaţi organizaţiei teroriste Al-Qaida au comis atacuri asupra personalului medical implicat în campanii de vaccinare a locuitorilor împotriva poliomielitei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO