Business Internaţional

Cel puţin 38 de morţi şi 100 de răniţi într-un posibil atac sinucigaş din estul Pakistanului

Cel puţin 38 de morţi şi 100 de răniţi într-un...

Autor: Roxana Maciuca

27.03.2016, 18:40 87

Explozia a avut loc în apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la ieşirea din parc şi la câţiva metri de locurile de joacă ale copiilor. Oraşul Lahore se află în statul Punjab din Pakistan.

"Cel puţin 38 de persoane au murit în explozie", a declarat Mustansar Feroz, un reprezentat al poliţiei locale, precizând că majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

Potrivit lui Jam Sajjad Hussain, un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie locale, bilanţul anterior era de 25 de morţi. El a adăugat că peste 100 de persoane au fost rănite, fiind transportate la mai multe spitale din oraş.

Oficialii serviciilor de securitate au declarat că peste 30 de corpuri au fost aduse în mai multe spitale din oraş.

Poliţia investighează atacul, pentru a descoperi dacă a fost vorba de un atentat sinucigaş sau de atac operat de la distanţă printr-un dispozitiv exploziv.

"Nu putem spune dacă a fost vorba de un atac sinucigaş, dar lucrurile se vor clarifica în curând", a declarat Haider Ashraf, din cadrul operaţiunilor de poliţie din Lahore said.

Pakistan, un stat cu o populaţie de 190 de milioane de locuitori, se confruntă cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare şi mai proster din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO