Business Internaţional

Cel puţin 41 de morţi în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade în Ecuador

Cel puţin 41 de morţi în urma unui cutremur cu...

Autor: Roxana Maciuca

17.04.2016, 10:21 63

"Din păcate, potrivit informaţiilor pe care le avem în acest moment, 41 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa (...) Acest bilanţ va creşte în următoarele ore", a anunţat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas, adăugând că este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuadorul din 1979.

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a declarat satre de urgenţă naţională, solicitând populaţiei de 16 milioane de locuitori să-şi păstreze calmul în această situaţie.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în provincia Manabi (vest), la o adâncime de 20 de kilometri, fiind resimţit în toată ţara.

Pagube majore au fost cauzate în apropierea epicentrului, pe coasta de şi în oraşul Guayaquil, unde numărul victimelor ar putea creşte, potrivit autorităţilor ecuadoriene.

Autorităţile nu au anunţat încă bilanţul oficial al răniţilor.

"Sunt localităţi distruse în totalitate", a precizat Gabriel Alcívar, primarul oraşului Pedernales din provincia Manabi, cea mai afectată, unde a fost localizat epicentrul seismului, potrivit Reuters.

"Ce s-a întâmplat în Pedernales este catastrofic", a adăugat primarul.

Autorităţile au solicitat evacuarea locuitorilor din zona de coastă (vest) din cauza unor posibile replici puternice.

Cutremurul a fost resimiţit şi în capitala Quito, la sute de kilometri depărtare şi în alte oraşe din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO