Business Internaţional

Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Germanwings prăbuşit în sudul Franţei au nume spaniole

Cel puţin 45 dintre pasagerii avionului Germanwings...

Autor: Iuliana Enache

24.03.2015, 14:21 168

Pentru moment nu s-a putut stabili dacă aceste persoane sunt de naţionalitate spaniolă. Potrivit surselor citate, la bordul avionului se aflau şi doi bebeluşi.

Vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, a anunţat marţi la Sevilla că a fost creată o celulă de criză pentru a obţine cât mai repede o listă cu numele victimelor.

În plus, Ministrul Muncii, Fatima Banez, se va deplasa la locul producerii accidentului.

Direcţia generală de aviaţie civilă (DGAC) a anunţat marţi dimineaţa că un avion Airbus 320 al companiei germane Germanwings cu 148 de persoane la bord s-a prăbuşit în sudul Franţei. Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a calificat accidentul drept o "tragedie" şi s-a declarat sceptic în privinţa unor posibili supravieţuitori.

"Condiţiile accidentului nu sunt încă elucidate (...) Ele sugerează că nu va fi niciun supravieţuior", a declarat preşedintele francez. El a transmis condoleanţe cancelarului german Angela Merkel, afirmând că probabil majoritatea victimelor sunt cetăţeni germani şi a anunţat că va avea o întrevedere cu aceasta şi cu prinţul Felipe al Spaniei, care se află în prezent în Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO