Business Internaţional

Cel puţin şapte morţi într-un atac sinucigaş într-o tabără de refugiaţi din nord-estul Nigeriei

Cel puţin şapte morţi într-un atac sinucigaş într-o...

Autor: Roxana Maciuca

22.04.2016, 08:59 67

Atacul a avut loc miercuri în localitatea Banki, de la frontiera cameruneză, situată la 130 de kilometri sud-est de Maiduguri, capitala statului Borno din Nigeria, unde operează gruparea islamistă Boko Haram.

"Şapte persoane au murit. Este vorba de doi atacatori kamikaze", a declarat joi purtătorul de cuvânt al armatei nigeriene, Sani Usman. Armata a anunţat joi atacul pe fondul cvasi-lipsei de mijloace de comunicare în zonă.

"Cele două femei kamikaze au ajuns ieri (miercuri) la un punct de control al armatei şi miliţiei civile", a precizat un membru al miliţiei sub protecţia anonimatului.

"Femeile şi-a detonat centurile explozive succesiv. Una a amurit pe loc, iar cealaltă este grav rănită", a precizat aceeaşi sursă, femeia murit ulterior. În afară de cele două kamikaze, "şapte persoane au murit, printre acre două femei şi copiii acestora", a declarat membrul miliţiei civile.

El a adăugat că "nouă persoane au fost rănite, pe care noi le-am transportat la Maiduguri pentru a fi tratate".

Atacul nu a fost revendicat, dar corespunde modului de operare al grupării Boko Haram, care în ultimul an şi jumătate şi-au intensificat atacurile prin folosirea femeilor şi a fetelor tinere pe post de kamikaze, împotriva armatei nigeriene care a preluat mai multe zone controalate de terorişti.

Atacurile grupării vizează moschei, locuri aglomerate în general, dar şi tabere în care locuiesc persoane nevoie să-şi părăsească locuinţele din cauza acestui conflict izbucnit din 2009, soldat cu 20.000 de morţi şi 2,3 milioane de refugiaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO