Business Internaţional

Cel puţin şapte răniţi la Atena, în urma incidentelor violente

Cel puţin şapte răniţi la Atena, în urma incidentelor violente

Autor: Mediafax

15.06.2011, 17:13 416

Confruntările de miercuri dintre un grup format din 200 depersoane şi poliţişti, în apropiere de Parlamentul din Atena, încadrul unei manifestaţii împotriva măsurilor de austeritate, s-ausoldat cu rănirea a şapte persoane, potrivit unei surse din cadrulpoliţiei.

Printre răniţi figurează un poliţist, a declarat sursa citată.

Scutierii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grupde 100-200 de persoane, care aruncau cu cocteiluri Molotov, pietreşi alte proiectile împotriva cordonului de poliţie din faţaParlamentului.

În interiorul Parlamentului, examinarea proiectului de legebugetar plurianual, care impune noi măsuri de austeritatecontroversate, trebuie să înceapă în comisie în cursuldupă-amiezii.

Confruntările dintre tineri şi poliţie, tradiţionale la toatemanifestaţiile din Grecia, continuă de cel puţin o oră pe străziledin apropierea Parlamentului, în timp ce "Indignaţii", mişcareaprotestatară populară şi paşnică, ce campează de trei săptămâni înPiaţa Syntagma, le cere manifestanţilor să rămână la faţa loculuiîn "mod paşnic".

În jurul orei 13.00 GMT (16.00 ora României), numeroşimanifestanţi părăseau piaţa, invadată de fumigene şi gazelacrimogene puternic iritante. Citiţi mai mult despreincidentele de la Atena pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO