Business Internaţional

Cele mai bune destinaţii turistice pentru luna martie 2019

Cele mai bune destinaţii turistice pentru luna martie 2019

Autor: Razvan Tupa

24.02.2019, 15:49 239

Sosirea primăverii deschide oportunităţi pentru cei care vor să găsească o destinaţie inedită pentru o călătorie şi care doresc să profite de tot ce are luna martie diferit de orice altă perioadă a anului, în multe colţuri ale lumii.

Cine a fugit de frig peste iarnă căutând temperaturi mai blânde şi cei care se sperie de faptul că peste vară toată Europa are sezon de vârf în ceea ce priveşte aglomeraţia turistică pot să profite de apropierea primăverii care vine cu tentaţia preţurilor de cazare mai mici, iar căldura din Asia nu este la fel de arzătoare ca în lunile de la mijlocul anului, arată cei de la Conde Nast Traveler.

Prima recomandare făcută de cunoscuta platformă de turism este o călătorie cu două opriri în Spania. În Madrid, temperatura este mai blândă decât în perioadele în care turiştii se înghesuie, iar un dejun în aer liber poate să fie mult mai plăcut decât în mijlocul mulţimilor care năpădesc oraşul peste vară. Acelaşi argument e valabil şi pentru cei care plănuiesc să exploreze tavernele din oraş. În jur de 20-30 de euro costă un drum cu trenul până la Valencia, la şase ore de Madrid. Oraşul de pe malul mării este celebru pentru portocale şi pentru arhitectura spectaculoasă a complexului Ciudad de las Artes y las Ciencias. Metropola găzduieşte festivalul Las Fallas de pe 1 până pe 19 martie. Manifestările sunt dedicate Sfântului Iosif, iar localnicii se îmbracă în costume de epocă şi pregătesc celebrele statuete satirice din hârtie, lemn sau polistiren expandat care sunt arse în ultima zi de sărbătoare.

În Japonia, la Kyoto, meteorologii au estimat că în ultima săptămână din martie vor înflori cireşii, aşa că Drumul Filosofilor care duce la Templul de Argint Ginkakuji este cel mai bun loc pentru un turist care are de gând să vadă Ţara Soarelul Răsare. Dar templele străvechi, printre care se numără şi altarul Kitano Tenmangu, unde în aceeaşi perioadă vor înflori cei 2.000 de pruni, şi colţurile futuriste nu sunt singurele atracţii din Kyoto. Oraşul se laudă şi cu una dintre cele mai căutate băuturi artizanale din insulă, ginul în producţie limitată din distileria Ki No Bi.

Cu toate că deschiderea Marelui Muzeul Egiptean a fost amânată, ţara faraonilor se laudă cu trasee deschise pentru croaziere pe Nil cu ambarcaţiuni noi şi condiţii de lux care pot răspunde celor mai pretenţioşi călători pe toată întinderea navigabilă a fluviului.

Arhipelagul Galapagos din Ecuador e în plină perioadă de ploi tropicale, dar căderile de apă sunt pe termen scurt, iar apa este la temperatura ideală. Insulele sunt celebre şi pentru că douăzeci la sută din vieţuitoarele care mişună în zonă nu pot fi văzute nicăieri în altă parte a lumii. În Camano Islet şi Santa Cruz, poţi să vezi iguane care îşi caută hrana pe sub apă, iar în insula Darwin principala atracţie sunt rechinii. Pe plajă este sezonul depunerii de ouă pentru broaştele ţestoase, care şi-au reluat obiceiul în 2015, după mai bine de jumătate de secol în care specialiştii au încercat să le salveze, specia fiind ameninţată cu dispariţia de o invazie de şobolani în anii ´60. Spre finalul lunii se întorc din Peru şi celebrii albatroşi pentru care insulele sunt cunoscute.

Lista o completează o recomandare a celor de la platforma The Points Guy, care atrag atenţia că multe regiuni din Nepal şi-au revenit după cutremurul devastator din 2015 şi că ţara se pregăteşte pentru o campanie turistică agresivă pentru 2020. Luna martie a anului 2019 vine cu temperaturi blânde, care sunt ocazia ideală pentru drumeţii la poalele Everestului. Mulţi operatori au inclus în oferte variante ecologice pentru cei care vor să exploreze Nepalul, incluzând cursuri culinare în Kathmandu. Pe 20 şi 21 martie are loc şi festivalul Holi, celebru pentru pudra colorată cu care se deorează participanţii în sesiunile de dans şi cântec. Sărbătoarea marchează venirea primăverii şi triumful binelui asupra răului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO