Business Internaţional

Cele mai bune investiţii care puteau fi făcute în 2018

Cele mai bune investiţii care puteau fi făcute în 2018

Autor: Mediafax

31.12.2018, 00:02 1553

2018 nu a fost cel mai rău an din punctul de vedere al pierderilor înregistrate, însă a fost unul dramatic pentru investitori fiindcă dintre cele opt clase importante de active urmărite de Bloomberg, doar două obţin profituri pozitive în acest an. 

Titlurile de trezorerie se află în fruntea listei, în timp ce acţiunile de pe bursele emergente sunt cele mai puţin performante.

Tensiunile comerciale dintre SUA şi China, incertitudinile legate de Brexit, deficitul bugetar al Italiei şi o inversare a randamentelor pe măsură ce Rezerva Federală a crescut dobânda au afectat pieţele. Marile companii din tehnologie în Statele Unite şi China s-au prăbuşit, mărfurile au căzut, antrenate de petrol, pieţele emergente s-au luptat cu dolarul puternic, şi, nu în ultimul rând, bula criptomonedelor au contribuit la creşterea sentimentelor negative.

 Ce câştiguri ar fi adus o potenţială investiţie de 10.000 de dolari în diverse active?

În tehnologie, grupul de companii FAANG - Facebook Inc., Apple Inc., Amazon.com Inc, Netflix Inc. şi Google Alphabet Inc. - au fost printre principalele motoare ale creşterii burselor americane. Dar aceleaşi companii au fost cele ce au suferit căderi importante în vară, pe fondul tensiunilor economice combinate cu sporirea măsurilor de reglementare ale domeniului. O investiţie de 10.000 de dolari în FAANG aduce 270 de dolari la finele anului.

Aurul a avut un sezon mixt, luptându-se cu paladiul pentru poziţia de cel mai scump metal. O investiţie de 10.000 de dolari aduce o pierdere de 450 de dolari.

Citiţi mai multe despre investiţiile anului 2018 pe mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO