Business Internaţional

Cele mai bune randamente pe 2018 au fost aduse de… ciocolată

Cele mai bune randamente pe 2018 au fost aduse de…...

Autor: Catalina Apostoiu

03.01.2019, 18:15 781

Deşi în 2018 majoritatea categoriilor de active au fost pe pierdere, una a adus randamente solide, scrie CNBC.

Contractele futures pe cacao au adus anul trecut un randament de 28%.

În timp ce piaţa de acţiuni şi alte active cu risc au avut de suferit anul trecut pe fondul temerilor privind încetinirea creşterii economiei mondiale şi bătăliilor comerciale, preţurile boabelor de cacao au crescut puternic din cauza ofertei deficitare în condiţiile î care vremea secetoasă din cele mai mari zone producătoroare au afectat producţia.

Estimările de producţie pentru Coasta de Fildeş şi Ghana sunt reduse, Coasta de Fildeş anticipând acum o producţie de 1,985 milioane de tone, faţă de estimarea anterioară de peste 2 milioane de tone”, arată Jack Scoville, analist la Price Futures Group din Chicago.

Condiţiile par bune în Africa de est şi Asia. Cererea pare să se redreseze, în condiţiile în care noile recolte încep să crească”, a adăugat Scoville.

Costurile mai mari legate de cacao, folosită la fabricarea ciocolatei, au pus presiune pe companiile producătoare de dulciuri anul trecut. The Hershey şi Tootsie Roll Industries au pierdut aproximativ 6% în 2018, în timp ce Nestle a terminat anul în stagnare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO