Business Internaţional

Cele mai căutate cuvinte pe Google în toată lumea

Cele mai căutate cuvinte pe Google în toată lumea

Autor: Alexandra Marcu

21.01.2016, 11:39 4420

În cultura populară, unele ţări sunt asociate cu anumite lucruri, creând stereotipuri, astfel că Germania este asociată cu berea, Turcia cu covoarele şi Japonia cu electronicele, scrie TechInsider.

Cu toate acestea, conform hărţii realizate de fixr.com s-a observat faptul că oamenii nu au căutat pe internet acele cuvinte, ci unele diferite.

Anul trecut fixr.com a făcut o hartă a lumii şi a scris în dreptul fiecărei ţări care au fost cele mai căutate lucruri pe Google în zona respectivă. Ei au luat în considerare doar căutările care conţineau întrebarea “Cât costă acest lucru?”

Informaţiile au fost generate de istoricul motorului de căutare Google.

Ruşii au căutat cât costă să zboare cu un MIG, iar cei din Brazilia şi Ucraina au vrut să ştie cât costă o prostituată. Sud-coreenii au căutat “Cât costă o rinoplastie?”

În România cel mai căutat cuvânt a fost “casă”, iar în Germania BMW. În Franţa cel mai căutat cuvânt a fost croissant, în Turcia bere, India vacă, iar în Japonia pepene. Irlandezii au vrut să ştie cât costă o înmormântare, iar în Anglia, cel mai căutat cuvânt a fost verbul a trăi.

Click pe imagine pentru a vedea toate ţările 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO