Business Internaţional

Cele mai periculoase aeroporturi din lume

Aeroportul Juancho E. Yrausquin

Cele mai periculoase aeroporturi din lume

Autor: Ştefan Stan

27.10.2013, 14:03 2008

Site-ul Airfarewatchdog.com alcătuieşte periodic o listă cu cele mai “palpitante” aeroportui pe care poţi să aterizezi sau de pe care poţi să decolezi, unele dintre ele fiind cu adevărat “înfricoşătoare”, scrie USA Today.

Unele aeroporturi sunt prezente în top datorită poziţiilor dificile de aterizare, iar altele datorită împrejurimilor sau a poziţionării lor.

Aeroporturile găsite "palpitante" de Airfarewatchdog:

Sea Ice Runway, Antarctica : Un aeroport care nu este pavat, iar gheaţa se poate crăpa în orice moment sub greutatea unui avion.

Gibraltar International Airport, Gibraltar: O autostradă trece fix prin centrul pistei de aterizare.

Aeroportul Madeira, Portugalia: Viraje bruşte şi trepidaţii de pe pistă fac cursa cu adevărat palpitantă.

Aeroportul Qambo Bamda, Tibet: Pista este situată la 4.200 de metri deasupra nivelului mării, ceea ce face aterizările dificile.

Aeroportul Juancho E. Yrausquin, Insula Saba: Nu este loc de greşeală când aterizezi pe acest aeroport. Dacă avionul merge prea mult pe pistă, ajunge direct în ocean.

Matekane Air Strip, Lesotho: Fiind localizat pe o stâncă, avioanele întâi cad puţin până să îşi ia avânt

Ketchikan International Airport, Ketchikan, Alaska: O pistă extreme de scurtă, situată în apropierea munţilor şi oceanului, unde temperatura scad sub nivelul de îngheţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO