Business Internaţional

Cele mai periculoase drumuri din lume. Galerie FOTO

Philippines' Commonwealth Avenue

Galerie FOTO

Autor: Alexandra Marcu

10.01.2016, 00:00 3229

De la “Drumul Oaselor” din estul Rusiei, unde o pană de cauciuc poate duce la moarte prin îngheţare, până la „Drumul Morţii” din Brazilia, cu o pantă de aproape 3.400 de metri, aceste trasee nu sunt destinate celor slabi de inimă, scrie Business Insider.

De la curbele foarte strânse, valurile care lovesc maşinile de pe Atlantic Road din Norvegia şi până la tâlharii ascunşi lângă autostrăzi, toate acestea constituie factorii care vă pot influenţa alegerea drumului pe care vreţi să conduceţi.

Autostrada Dalton din Alaska se întinde pe aproape 650 de km şi traversează păduri, tundră şi râul Yukon. Aceasta se termină în apropierea Oceanului Arctic.

Cea mai mare parte din autostradă este pietruită, iar pe parcursul acesteia se găsesc semne de avertizare care previn faptul că sunt pante abrupte, dar şi avalanşe.

Autostrada Prithvi are o lungime de 173 de km şi oferă privelişti spectaculoare ale Munţilor Himalaya şi ale celor mai mari situri religioase din Nepal care îţi taie respiraţia, însă drumul printre aceste peisaje nu este lipsit de riscuri.

Drumul aglomerat şi pavat este predispus la alunecări de teren, blocaje în trafic şi inundaţii.

Un pod din Norvegia, Atlantic Road, pare că nu duce nicăieri şi le induce şoferilor iluzii optice. Dar aceasta nu este singura surpriză de care au parte cei care trec pe acolo, căci vântul puternice izbeşte valurile de baricadele drumului în timpul furtunilor.

Autostrada Kolyma din Rusia are o lungime de 160 de km şi este unul dintre cele mai reci locuri de pe Pământ şi le oferă şoferilor mici refugii care îi ajută să se apere de atacurile urşilor chiar şi din timpul zilei. Kolyma este cunoscută şi sub numele de „Drumul Oaselor” pentru că sute de prizonieri au murit când construiau autostrada, iar oasele lor sunt îngropate acolo.

Drumul Ho Chi Minh şerpuieşte prin munţi şi prin câmpurile de orez din Vietnam şi Laos, şi a servit ca o rută de aprovizionare comunistă din timpul Războiului Vietnamez. Raidurile aeriene din perioada războiului au descoperit acolo bombe neexplodate. Aproape 80 de milioane de grenade au rămas ascunse în pământul din Laos.

Drumul Morţii din Brazilia este o capcană a morţii pentru că în fiecare an, 300 de şoferi şi biciclişti mor în fiecare an la coborârea unei pante de 3.400 de metri de la munţii Anzi până la pădurea tropicală.

Stelvio Pass, care a format cândva graniţa dintre Italia şi Imperiul Austro-Ungar, are o pantă de aproape trei km în munţii Alpi.

Localnicii spun că Autostrada de un Milion de Dolari din Colorado şi-a câştigat acest nume deoarece un turist a spus că trebuie să fie plătit cu un milion de dolari ca să conducă din nou pe acolo.

Route 550 din Statele Unite ale Americii traversează trei munţi de trei mii de metri şi oferă o privelişte spectaculaosă, cu stânci abrupte, benzi strânse şi curbe periculoase.

Obosiţi de drumul lung pe care trebuiau să îl facă până în oraş, un grup de locuitori a săpat tunelul Gualiang în munţii Taihang din China, în urmă cu peste 40 de ani. Le-a luat cinci ani celor 13 oameni să termine tunelul de 1.200 de metri, care este suficient de larg pentru a putea fi traversată de maşini.

Drumul Luxor-al-Hurghada din Egipt leagă oraşul Luxor de Marea Roşie şi este un cunoscut traseu pentru bandiţi şi terorişti. Ei îi tâlhăresc în timpul nopţii pe şoferii creduli.

Karakoram, cea mai mare autostradă din lumea a apărut sub forma unui proiect dintre China şi Pakistan în anii ’60. Aproape 900 de muncitori au murit în timp ce construiau acest drum, care este considerat a opta minune a lumii.

Pe autostrada Commonwealth Avenue Philippines au loc între trei şi cinci accidente în fiecare zi, câştingându-şi în acest fel numele de “Autostrada Crimei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO