Business Internaţional

Cele mai puternice bănci centrale ale lumii vor colabora pentru a pompa dolari în piaţă

Cele mai puternice cinci bănci centrale ale lumii vor colabora pentru a pompa dolari în piaţă

Autor: Marius Oncu

15.09.2011, 17:00 1468

Banca Centrală Europeană (BCE), Banca Naţională a Elveţiei, Banca Japoniei, Rezerva Federală a SUA (Fed) şi Banca Angliei vor colabora pentru a oferi lichidităţi suplimentare în dolari, pe lângă licitaţiile săptămânale anunţate anul trecut, a anunţat joi BCE.

Lichidităţile vor fi puse la dispoziţia băncilor prin trei operaţiuni cu maturitate de aproximativ trei luni, care acoperă perioada de până la sfârşitul anului, se arată într-un comunicat al BCE.


Băncile centrale vor pune la dispoziţia băncilor lichidităţi suplimentare în dolari la 12 octombrie, 9 noiembrie şi 7 decembrie. Lichidităţile vor fi puse la dispoziţia băncilor prin trei operaţiuni cu maturitate de aproximativ trei luni, care acoperă perioada de până la sfârşitul anului. Aceste operaţiuni vor fi derulate suplimentar faţă de cele săptămânale, pe perioadă de şapte zile, iniţiate la 10 mai anul trecut.

Acestea se vor derula sub forma unor operaţiuni de recumpărare în schimbul unor garanţii eligibile şi vor fi derulate ca proceduri cu dobânzi fixe şi cu alocare totală, se arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO