Business Internaţional

Cele mai scumpe 10 case ale magnaţilor Wall Street

Cele mai scumpe 10 case ale magnaţilor Wall Street

Autor: Octavian Calei

04.08.2012, 14:46 945

Cei de la Business Insider au căutat cele mai scumpe locuinţe ale bancherilor şi investitorilor de pe Wall Street şi au estimat valoarea locuinţelor urmărind piaţa imobiliară, impozitele locale plătite pentru aceste case şi discutând cu experţi în domeniu. Recentele achiziţii arată că magnaţii de pe Wall Street sfidează criza.

10. Duplexurile lui Howard Marks de pe Park Avenue: 52,5 milioane de dolari

Howard Marks, legendarul investitor şi co-fondator al Oaktree Capital, a cumpărat două duplexuri de pe 740 Parck Avenue în mai 2012 cu 52,5 milioane de dolari. Locuinţa are mai mult de 30 de camere şi sunt situate la etajele 12 şi 13 ale clădirii. 8 dormitoare, 10 băi, un lift privat, scări eliptice, vedere la Central Park, două biblioteci şi şapte şeminee.

9. Proprietatea din Sagaponack de pe malul oceanului a lui David Tepper: 60 de milioane de dolari

David Tepper, manager al unui fond de investiţii şi fondator al Appaloosa Management, a achiziţionat vila din Sagaponack în 2011 şi a demolat-o imediat pentru a-şi construi una de două ori mai mare. Proprietatea se întinde pe o suprafaţă de 6.300 de metri pătraţi

8. Duplexul lui Lloyd Blankfein de pe Central Park West: 65 de milioane de dolari

Lloyd Blankfein, executiv şi preşedinte la Goldman Sachs, a plătit 26 de milioane de dolari cash pentru un duplex în Manhattan în 2010. Apartamentul său de lux a fost în posesia unor celebrităţi precum Sting, Denzel Washington sau fostul director al Citigroup, Sandy Weill. Locuinţa valorează în momentul de faţă între 65 - 70 mil. de euro

7. Conacul lui Phil Falcone: 68 de milioane de dolari

Phil Falcone este fondatorul Harbinger Capital şi al companiei LightSquared. Falcone a cumpărat acest incredibil conac cu 49 de milioane de dolari în 2008 de la editorul Penthouse, Bob Guccione, care a făcut modificări ciudate în interior, precum coloanele de marmură în care au fost sculptate feţe. Falcone îşi renovează clădirea în prezent, cheltuind aproape încă 10 mil. de dolari. Brokerii estimează valoarea proprietăţii la 65-70 de mil. de dolari

6. Proprietatea istorică East Hampton a lui Ron Perelman: 70 de milioane de dolari

Ron Perelman este preşedintele şi executivul MacAndrews & Forbes Holdings Inc. Miliardarul deţine mai multe proprietăţi, însă dintre toate, aceasta ar putea fi cea mai valoroasă. Moşia este situată pe un teren de 23 de hectare în apropierea lacului Georgica şi a fost cumpărată în 1990 cu 12,5 mil. de dolari de către Perelman. Casa a fost construită în 1899 de către artiştii Albert şi Adele Herter, are 40 de camere, 9 şeminee şi o deschidere de 1,5 km la lac. New York Times descria proprietatea în 1991 ca fiind "cea mai mare şi spectaculoasă proprietate din East Hampton, cu mai mult de o milă deschidere lângă lacul Georgica şi vedere la Oceanul Atlantic, dincolo de lac".

5. Apartamentul lui Henry Kravis din Manhattan: 90 de milioane de dolari

Co-fondatorul companiei Kohlberg Kravis Roberts & Co, Henry se află în topul celor mai bogaţi oameni din America, pe locul 88. Locuinţa are 26 de camere, are o galerie, o bibliotecă, sală de festivităţi, o sală pentru recreere lungă de 21 de metri şi cu şeminee în aproape toate camerele. Apartamentul de lux este estimat undeva între 80-100 de mil. de dolari de către agenţii imobiliari.

4.Duplexul lui Steve Schwarzman din Manhattan în valoare de 95 de milioane de dolari

Steve Schwarzman este CEO şi co-fondator al Blackstone Group. Locuinţa lui Steve este considerată cel mai bun "triplex" din legendara clădire a Manhattanului, de pe 740 Park Avenue. Clădirea are doar 31 de locuinţe şi a ţinut cele mai ridicate preţuri de-a lungul timpului în New York. Schwarzman a cumpărat apartamentul cu 30 de mil. de dolari în 2000. Are 11 şeminee, 37 de camere, 43 de dulapuri, sală de gimnastică, saună.

3. Daniel Loeb are un apartament în Manhattan pe 15 Central Park West de 100 de milioane de dolari

Apartamentul şefului şi fondatorului Third Point LLC este situat la una dintre cele mai prestigioase adrese din Manhattan, "15 CPW" şi a fost cumpărat de către acesta în 2008 cu 45 de milioane de dolari. Locuinţa are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Ziarul New York Times a scris recent despre intenţia soţilor Loeb de a vinde apartamentul cu 100 de mil. de dolari, potrivit unor surse din piaţă.

2. "Triplexul" lui Martin Zweig din Manhattan de 150 de milioane de dolari

Zweig, investitor şi analist financiar, deţine una dintre cele mai scumpe locuinţe din SUA: un triplex cu 16 camere, 4 terase, şi un salon de 500 de metri pătraţi, fosta sală de festivităţi, Pierre Roof. El a cumpărat apartamentul în 1999 cu suma de 21,5 mil. de dolari, o sumă record la vremea aceea. Agenţii imobiliari estimează proprietatea la 150 de mil. de dolari.

1. Cea mai mare proprietate din SUA deţinută de Ira Rennert, 200 de milioane de dolari

Ira Rennert este investitor şi om de afaceri. El a cumpărat proprietatea de 10.000 de metri pătraţi la sfârşitul anilor '90 situată în Sagaponack. Casa are vedere la Oceanul Atlantic şi se află pe un teren de 25 de hectare. Locuinţa principală are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, are 29 de dormitoare, 39 de băi, o sufragerie lungă de 28 de metri, un teren de baschet, o pistă de bowling, două terenuri de tenis, două terenuri de squash şi o saună. Impozitul pentru proprietate a fost în 2007 de aproape 400.000 de dolari, ceea ce ar însemna că valoarea locuinţei se ridică la 202 mil. de dolari în 2009, fiind cea mai valoroasă casă din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO