Business Internaţional

Cele şase locuri ale atacului, conform Le Figaro. Bilanţul orei 8:00

Cele şase locuri ale atacului, conform Le Figaro....
14.11.2015, 11:03 1231

Cele Şase locuri ale atacului, conform Le Figaro, au fost:

1. Sala de concerte Bataclan, arondismentul al XI-lea: 82 de morţi

Mai mulţi oameni înarmaţi cu chipul descoperit au intrat pe neaşteptate şi au deschis focul, strigând "Alah Akbar", în sala de spectacole Bataclan unde cânta grupul de blues american Eagles of Death Metal. O luare de ostateci de aproape trei ore a avut loc. Cel puţin 82 de persoane au fost ucise. La concert erau 1.500 de spectatori. Se crede că au fost patru terorişti. Luarea de ostateci a durat trei ore. Asaltul foreţlor de ordine a avut loc la 12.30 şi s-a încheiat ţntr-o oră. Trei dintre terorişti au murit prin declanşarea unor centuri de explozibili pe care le purtau.

2. Stade de France: 4 morţi

Simultan, o primă explozie s-a produs la ora 21,20 lângă Stade de France. Preşedintele Francois Hollande, care asista la meciul de fotbal Franţa-Germania, a fost evacuat. Trei explozii au avut loc lângă stadion în total. O persoană a fost ucisă, la fel ca şi trei kamikaze.

3. Rue de Charonne, arondismentul al XI-lea: 18 morţi

În estul Parisului, Rue de Charonne, 18 persoane au fost ucise de rafale. O persoană a declarat că a auzit tiruri de armă timp de două trei minute, în rafale. "Am văzut mai multe victime la pământ, însângerate", a spus el. A fost atacă o cafenea şi un restaurant japonez.

4. Rue Alibert, arondismentul al X-lea: cel puţin 12 morţi

Un pic mai la nord, la intersecţia străzilor Bichat şi Alibert, focuri de armă au izbucnit pe teresa restaurantului Le Petit Cambodge. Bilanţ: cel puţin 12 morţi.

5. Rue de la Fontaine, arondismentul al XI-lea: cel puţin cinci morţi

La câteva sute de metri de Bataclan, pe Rue de la Fontaine, a fost vizată terasa unei pizzerii, La Casa Nostra. Cinci persoane au fost ucise de mai multe rafale ale unei mitraliere automate, conform unui martor.

6. Boulevard Voltaire, arondismentul al XI-lea: un mort

Un atac a mai avut loc pe bulevardul Voltaire, nu departe de Batacla. A murit doar kamikaze, unul din cei patru terorişti de la Bataclan, care s-a aruncat în aer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO