Business Internaţional

Celebra bancă americană Citi primeşte o lovitură grea: Prinţul arab, acţionarul majoritar al grupului bancar, a fost arestat

Celebra bancă americană Citi primeşte o lovitură...

Autor: Alex Ciutacu

06.11.2017, 18:31 299

Citigroup Inc întâlneşte noi obstacole în reconstruirea business-ului din Arabia Saudită după ce acţionarul şi promoterul principal al companiei a fost arestat în cadrul unei investigaţii anti-corupţie, potrivit Bloomberg.

Prinţul Alwaleed bin Talal, miliardarul saudit în vârstă de 62 de ani, a fost reţinut de către autorităţi fără a fi dezvăluite acuzaţiile care îi sunt aduse. Guvernul l-a numit pe Mohammed Al Tuwaijri drept ministru al economiei şi al planificării, pentru a face faţă crizei. Al Tuwaijri a fost liderul grupului HSBC Holdings Plc pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Toţi creditorii internaţionali vor o felie cât mai mare din piaţa saudită. Ca urmare, aceştia îşi extind platformele în regat, în timp ce naţiunea îşi reface economia şi plănuieşte să listeze Saudi Aramco, în ceea ce s-ar putea dovedi cel mai mare IPO din istorie.

Citigroup, care şi-a pierdut licenţa pentru banca de investiţii prin vânzarea acţiunilor deţinute în Samba Financial Group în 2004, plănuieşte să se întoarcă. Banca a primit o nouă licenţă în luna aprilie

Alwaleed bin Talal este al 50-lea cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg Billionaires, averea lui ajungând la 19 miliarde de dolari.

Arestarea prinţului Alwaleed „ar putea încurca lucrurile pentru Citigroup în Arabia Saudită deoarece companiile şi  acţionarii sunt foarte vigilenţi în ceea ce priveşte impactul asocierilor” a spus Emad Mostaque, ofiţer-şef de investiţii pe pieţe emergente pentru fondul Capricorn Fund Managers. Banca a avut „parte de o perioadă plină de turbulenţe în Arabia Saudită de când s-au retras din Samba şi au început să îşi reconstruiască prezenţa”, adaugă acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO