Business Internaţional

Celebrele branduri de lux Saint Laurent şi Balenciaga vor produce măşti chirurgicale

Celebrele branduri de lux Saint Laurent şi Balenciaga...

Autor: Ana Obretin, Dorin Oancea

23.03.2020, 11:28 847

Compania franceză Kering, care mai deţine casa de modă italiană Gucci, a anunţat că mărcile Saint Laurent şi Balenciaga vor produce măşti chirurgicale în atelierele lor, imediat ce vor primi materiile prime, potrivit Bloomberg.

Stocurile de măşti de protecţie au scăzut drastic în Franţa, iar medicii şi poliţiştii au ameninţat că nu vor mai veni la muncă. Protestele lor au avut ecou în Italia şi Spania.

Kering va dona medicilor francezi 3 milioane de măşti chirurgicale cumpărate şi importate din China, iar brandul Gucci va produce şi dona alte 1,1 milioane de măşti şi 55.000 de costume speciale medicilor din Italia.

Rivalul grupului Kering, conglomeratul LVMH, a anunţat săptămâna trecută că va colabora cu Guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti chirurgicale de la un furnizor din China.

LVMH, ca şi alte companii de cosmetice, precum L'Oreal, produce în unele dintre fabricile de parfumuri dezinfectant pentru mâini.

Companiile de bunuri de lux au raportat pierderi mari din cauza crizei provocate de coronavirus, fiind forţate să îşi închidă magazinele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO