Business Internaţional

Celebrul creator din spatele eroilor Marvel, Stan Lee, îşi dă în judecată foştii parteneri de afaceri şi vrea să obţină 1 miliard de dolari din proces

Celebrul creator din spatele eroilor Marvel, Stan Lee,...

Autor: Alex Ciutacu

18.05.2018, 08:00 310

Omul care a creat eroi precum Spider-Man, Hulk şi X-Men a intentat proces foştilor parteneri de business şi speră să obţină despăgubiri în valoare de 1 miliard de dolari, potrivit CNBC.

Stan Lee, fostul editor şef al Marvel Comics, susţine că numele său şi semnătura sa au fost folosite în mod fraudulos, pentru ca o companie denumită „Pow Entertainment” să fie vândută către o firmă chinezească.

În cadrul cererii de proces scrie că acuzaţii „au falsificat sau au obţinut în mod fraudulos semnătura lui Lee” ca parte din schemă.

Lee susţine că foştii săi parteneri de business cu care a fondat în 2001 compania Pow, Shane Duffy şi Gill Champion, l-au păcălit în a semna tranzacţia.

Semnătura legendei în vârstă de 95 de ani a fost fie falsificată, transcrisă de pe un alt document sau obţinută printr-o tactică în cadrul cărei Lee credea că semnează un alt contract, potrivit procesului intentat în Los Angeles.

Chinezii de la Camsing International, care au achiziţionat Pow, au transmis în luna octombrie a anului trecut că „au încheiat achiziţia companiei POW! Entertainment fondată de Stan Lee – Tatăl Marvel”.

Lee spune că cei doi împreună cu un alt fost partener de busines, Jerardo Olivarez, au profitat de condiţia de sănătate deteriorată şi de starea psihică „devastată” de după moartea soţiei sale.

În luna aprile, Lee a lansat un alt proces separat faţă de Olivarez în care susţine că acesta a transferat 4,6 milioane de dolari din contul său bancar fără autorizaţie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO