Business Internaţional

Celebrul indice bursier Dow Jones din SUA împlineşte astăzi 125 de ani de existenţă: În 1896, în România regele Austriei Franz Joseph venea la Orşova sa inaugureze canalul Porţile de Fier,împreună cu regii Carol I al României şi Alexandru I al Serbiei

Celebrul indice bursier Dow Jones din SUA împlineşte...

Autor: Iulian Tenchiu

26.05.2021, 13:38 455

Dow Jones, unul dintre cei mai importanţi indici bursieri din lume, aniversează miercuri 125 de ani de la debutul său pe Wall Street, potrivit The Wall Street Journal.

La momentul lansării, pe 26 mai 1896, din indicele american faceau parte 12 companii, care au închis prima sedinţa de tranzacţionare cu acţiuni cotate la 40,94 de dolari. Din Dow Jones au făcut parte şi companii ale căror nume nu le mai recunosc foarte mulţi investitori, precum American Cotton Oil sau Distilling&Cattle Feeding.

Încă din 1896 şi până în prezent, Dow Jones a evoluat odată cu economia americană şi a oferit tuturor investitorilor de pe Wall Street până  pe Main Street, o perspectivă a asupra pieţelor bursiere se pregăteau să dea piept cu Marea Criză Economică din 1929, două războaie mondiale, precum şi cu toate evenimentele care au modelat secolul XX şi începutul secolului XXI.

În 1896, în România regele Austriei Franz Joseph venea la Orşova sa inaugureze canalul Porţile de Fier,împreună cu regii Carol I al României şi Alexandru I al Serbiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO