Business Internaţional

CEO-ul Bank of Cyprus şi membrii consiliului director au fost demişi la cererea creditorilor străini

CEO-ul Bank of Cyprus şi membrii consiliului director au fost demişi la cererea creditorilor străini

Foto: Octav Ganea

Autor: Vlad Popescu

27.03.2013, 18:14 626

Kypri a confirmat într-un comunicat că a fost demis, dar a precizat că nu a primit încă o informare oficială.

Preşedintele Bank of Cyprus, Andreas Artemis, a demisionat marţi împreună cu mai mulţi directori din bancă, reclamând că board-ul instituţiei nu a fost consultat în privinţa măsurilor convenite de guvern cu instituţiile financiare internaţionale în acordul de bailout. Board-ul a respins demisiile lui Artemis şi ale directorilor care au optat să se retragă odată cu el.

Potrivit agenţiei CNA, guvernatorul băncii centrale din Cipru, Panicos Demetriades, a demis întregul consiliu director al băncii la solicitarea reprezentanţilor "Troika".

Angajaţii Bank of Cyprus au protestat maţi la sediul băncii centrale faţă de modul în care a fost gestionată criza şi acordul de bailout.

Acordul instituţiilor financiare internaţionale cu Ciprul prevede desfiinţarea băncii Cyprus Popular (Laiki) şi transferarea activelor valide şi a depozitelor garantate, de sub 100.000 de euro, la Bank of Cyprus. La rândul ei, Bank of Cyprus urmează să treacă printr-un proces de restructurare şi recapitalizare, fondurile suplimentare necesare urmând să fie trase din depozitele mari.

Băncile din Cipru sunt închise din 16 martie şi ar trebui să se redeschidă joi, guvernul anunţând măsuri de control asupra circulaţiei capitalului pentru a preveni retragerile masive de depozite sau transferarea banilor în afara ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO