Business Internaţional

CEO-ul Moderna lansează o previziune sumbră: Credem că în viitoarele şase luni vom vedea mai multe variante ale coronavirusului

CEO-ul Moderna lansează o previziune sumbră: Credem că...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2021, 09:35 98

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că se aşteaptă la apariţia mai multor variante de Covid-19 în lunile următoare, pe măsură ce emisfera sudică intră în toamnă şi iarnă, scrie CNBC.

Bancel, vorbind cu investitorii despre rezultatele din primul trimestru, a declarat că oamenii vor avea nevoie probabil de vaccinuri de rapel ale vaccinului produs de companie, pe măsură ce virusul circulă la nivel global.

„Credem că în următoarele şase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în toamnă şi iarnă, am putea vedea mai multe variante”, a spus Bancel. Emisfera sudică include Africa, Australia, cea mai mare parte a Americii de Sud şi părţi din Asia. „Credem că vor fi necesare doze de rapel deoarece credem că virusul nu dispare”.

Comentariile CEO-ului vin la o zi după ce compania a anunţat că o doză de rapel a vaccinului său a generat un răspuns imun promiţător împotriva variantelor B.1.351 şi P.1 identificate pentru prima dată în Africa de Sud şi, respectiv, în Brazilia. De atunci, variantele s-au răspândit în alte ţări, inclusiv în S.U.A.

Vaccinul Moderna necesită două doze administrate la patru săptămâni distanţă. La fel ca Pfizer şi Johnson & Johnson,dozele sunt extrem de eficiente împotriva Covid, deşi directorii şi oficialii companiei spun acum că se aşteaptă ca protecţia să scadă în timp.

Moderna a anunţat că vânzările vaccinului au contribuit la obţinerea primului său profit trimestrial.

Vaccinul Covid-19 de la Moderna a generat vânzări de 1,7 miliarde de dolari, potrivit raportului său de venituri. Compania a ridicat, de asemenea, prognoza de vânzări pentru 2021 pentru vaccinul său la 19,2 miliarde de dolari, în creştere faţă de prognoza sa anterioară de 18,4 miliarde de dolari. Bancel a declarat că compania este „implicată activ” în discuţii şi acorduri pentru 2022 cu toate guvernele cărora le furnizează vaccin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO