Business Internaţional

CEO-ul Nvidia, cea mai mare companie din domeniul tehnologiei grafice şi AI, Jensen Huang, avertizează că interzicerea exporturilor de tehnologie în China va agrava fragilitatea SUA. „Dacă China nu poate cumpăra din SUA, o să-şi construiască propriile procesoare”

CEO-ul Nvidia, cea mai mare companie din domeniul...

Autor: Valeriu Dănilă

24.05.2023, 15:43 9052

CEO-ul Nvidia Jensen Huang a avertizat că industria tehnologică americană este expusă riscului unor „daune catostrofale” ca urmare a escaladării confruntării dintre Washington şi Beijing.

Vorbind pentru Financial Times, Huang a spus că limitarea exporturilor introduse de administraţia Biden pentru a încetini producţia de semiconductori chinezeşti a lăsat compania „cu mâinile legate la spate” şi incapabilă să vândă cipuri avansate pe una dintre cele mai mari pieţe ale companiei.

În acelaşi timp companiile chinezeşti au început să îşi construiască propriile procesoare pentru a rivaliza cu Nvidia, lider de piaţă în domeniul graficii şi cel al inteligenţei artificiale.

„Dacă China nu poate cumpăra din SUA, o să-şi construiască propriile procesoare”, a declarat Jensen Huang. „Astfel, SUA trebuie să fie foarte atente. China este o piaţă foarte importantă pentru industria tehnologică”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO