Business Internaţional

CEO-ul Pfizer crede că va fi necesară o a treia doză de vaccin anti-coronavirus în termen de aproximativ 12 luni: „Este extrem de important să ne concentrăm asupra oamenilor susceptibili la infectare”

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer

Autor: Eduard Ivanovici

18.04.2021, 18:28 2600

CEO-ul Pfizer Albert Bourla a declarat că oamenii vor avea nevoie de o nouă doză anti-COVID-19 la aproximativ 12 luni după ce au fost vaccinaţi complet, scrie CNBC

Bourla crede că este posibil ca oamenii să fie vaccinaţi anual împotriva coronavirusului, la fel ca în cazul gripei sezoniere.

„Un scenariu probabil spune că va fi nevoie de o a treia doză, undeva între şase şi 12 luni după rapel. De asemenea, variantele virusului vor juca un rol crucial pe viitor (...) Este extrem de important să ne concentrăm asupra oamenilor susceptibili la infectare”, spune şeful Pfizer.

Comentariile sale vin după ce CEO-ul Johnson & Johnson Alex Gorsky a declarat că oamenii vor fi nevoiţi să se vaccineze în fiecare an împotriva SARS-CoV-2. Totuşi, cercetătorii nu ştiu cu exactitate cât timp va dura protecţia împotriva virusului.

Pfizer a anunţat luna aceasta că vaccinul  pe care l-a dezvoltat împreună cu grupul german BioNTech prezintă o eficienţă de 91% în ceea ce priveşte protecţia împotriva COVID-19 şi peste 95% privind cazurile severe ale bolii la şase luni după administrarea celei de-a doua doze.

Compania se bazează pe datele oferite de 12.000 de persoane vaccinate, însă cercetătorii au nevoie de mai multe informaţii pentru a determina durata protecţiei la şase luni după rapel.

Gigantul american se aşteaptă ca vânzările vaccinurilor anti-coronavirus să atingă 15 miliarde de dolari anul acesta, număr ce reprezintă doar 25% din veniturile estimate pentru 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO