Business Internaţional

CEO-ul uneia dintre cele mai mari bănci din Suedia: Strategia lansată de autorităţi a reuşit să salveze economia

CEO-ul uneia dintre cele mai mari bănci din Suedia: Strategia lansată de autorităţi a reuşit să salveze economia

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2020, 19:02 305

Strategia iniţiată de autorităţile suedeze pentru a combate coronavirusul a ajutat economia şi a limitat numărul de credite pierdute din sectorul bancar, a declarat Johan Torgeby, directorul executiv al SEB, una dintre cele mai mari bănci din Suedia, conform Financial Times.

Faptul că magazinele, băncile şi şcolile au rămas deschise în timpul crizei reprezintă un aspect pozitiv al deciziei lansate de autorităţi, crede Torgeby.

Se estimează că economia Suediei va înregistra rezultate mai bune decât majoritatea ţărilor care au impus restricţiile de circulaţie, însă economiştii sunt de părere că nu va reuşi să întreacă performanţele Danemarcei şi Norvegiei, ţări care au lansat din timp măsurile de distanţare socială.

Strategia Suediei a fost centrul unei serii întregi de controverse în ultimele luni, autorităţile bazându-se pe spiritul civic al cetăţenilor pentru a controla răspândirea virusului SARS-CoV-2. În consecinţă, prim-ministrul Stefan Lofven a iniţiat luna trecută o comisie prin care intenţionează să investigheze modul în care a fost gestionată criza.

Suedia a raportat până acum aproximativ 77.000 de cazuri cu coronavirus şi circa 5.600 de decese şi se numără printre primele ţări europene în ceea ce priveşte rata de mortalitate, reuşind să întreacă state precum Franţa şi Germania.

 
AFACERI DE LA ZERO