Business Internaţional

Cercetătorii au descoperit de unde vine de fapt apa. Ea nu ar fi fost de pe planeta noastră la momentul când s-a format

Cercetătorii au descoperit de unde vine de fapt apa. Ea...

Autor: Business Magazin

19.11.2022, 15:05 42329

Apa acoperă trei sferturi din suprafaţa Pământului şi a fost crucială pentru apariţia vieţii, dar originile sale au rămas un subiect de dezbatere activă în rândul oamenilor de ştiinţă.

O rocă veche de 4.6 miliarde de ani, care s-a prăbuşit anul trecut pe aleea unei familii din Gloucestershire, a furnizat unele dintre cele mai convingătoare dovezi de până acum că apa a ajuns pe Pământ de pe asteroizi din sistemul solar exterior.

Meteoritul Winchcombe, unul dintre "cele mai imaculate" disponibile pentru analiză, a oferit oamenilor de ştiinţă "o privire ispititoare înapoi în timp până la compoziţia originală a sistemului solar de acum 4.6 miliarde de ani", a declarat Dr. Ashley King, cercetător la Muzeul de Istorie Naturală din Londra şi autor al unei noi lucrări despre această rocă spaţială.

O teorie predominantă este aceea că Pământul era uscat atunci când s-a format, deoarece regiunea interioară a sistemului solar era prea fierbinte pentru ca apa să se condenseze. Limita regiunii în care se putea forma gheaţă în sistemul solar timpuriu este cunoscută sub numele de linia de îngheţ şi se află în centura de asteroizi modernă. Oamenii de ştiinţă cred că apa ar fi putut ajunge pe Pământ mai târziu, plouând cu meteoroizi îngheţaţi şi impacturi mari, potrivit The Guardian.
 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO