Business Internaţional

Cerealele furate de ruşi din Ucraina se află pe nave de marfă în Marea Mediterană, urmând cel mai probabil să se ducă în Siria

Cerealele furate de ruşi din Ucraina se află pe nave de...

Autor: Mediafax

10.05.2022, 19:33 487

Cerealele furate de ruşi din Ucraina se află deja în Mediterană, spun serviciile de informaţii ucrainene. Cea mai probabilă destinaţie este Siria.

„Cea mai probabilă destinaţie este Siria”, a spus sursa citată, conform căreia ruşii „continuă să exporte alimente furate din Ucraina pe teritoriul Federaţiei Ruse şi în Crimeea ocupată", notează CNN.

Serviciile de informaţii ucrainene au precizat că într-una dintre principalele zone producătoare de cereale - în jurul oraşului Polohî din regiunea Zaporizhzhia - se pregătesc cereale şi seminţe de floarea-soarelui aflate în depozit pentru a fi transportate în Rusia.

O coloană de camioane ruseşti a părăsit oraşul Enerhodar, care se află tot în regiunea Zaporizhzhia, sub paza militarilor ruşi, a afirmat aceeaşi sursă.

Destinaţia finală a coloanei a fost Crimeea, a precizat aceasta.

De asemenea, s-au furat cereale în regiunea Harkov, iar din satul Mala Lepetîha, regiunea Herson, 1.500 de tone de cereale au fost duse în Crimeea.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării a declarat că aproape o jumătate de milion de tone de cereale ucrainene au fost deja furate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO