Ceremonie funerară pentru Osama bin Laden, la bordul unui portavion american

2 mai 2011 Autor: Mediafax

O ceremonie funerară pentru Osama bin Laden s-a derulat la bordul portavionului american Carl-Vinson, în Marea Oman, cu respectarea tradiţiilor musulmane, înainte ca trupul său să fie aruncat în mare, a afirmat luni un oficial american din domeniul Apărării, scrie Mediafax.

Ceremonia a început luni la ora 5.10 GMT (8.10, ora României) şi s-a terminat după 50 de minute, a precizat oficialul de rang înalt, sub protecţia anonimatului.

"Procedurile tradiţionale pentru ceremoniile funerare islamice au fost urmate", a adăugat el.

Corpul lui bin Laden a fost spălat, apoi plasat într-un giulgiu alb, care a fost depus într-un sac. Un ofiţer a citit un text religios pe care un interpret l-a tradus în arabă, a precizat el.

Corpul a fost apoi pus pe o placă, balansată pentru ca trupul să cadă în ocean.

Unul dintre cele 11 portavioane americane se află în permanenţă în largul coastelor pakistaneze pentru ca avioanele sale să poată participa la conflictul din Afganistan.

 
Cuvinte cheie:
Osama bin Laden
, Ceremonie funerară
, portavion american

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide