Business Internaţional

Charlie Munger, vicepreşedintele imperiului de investiţii Berkshire Hathaway: Pieţele de acum sunt supraevaluate, iar peisajul actual este mai dezechilibrat decât bula dotcom de la sfârşitul anilor ‘90

Charlie Munger este „mâna dreaptă” a lui Warren Buffett şi deţine o avere netă de 2,2 miliarde de dolari, conform Forbes

Charlie Munger este „mâna dreaptă” a lui Warren Buffett şi deţine o avere netă de 2,2 miliarde de dolari, conform Forbes

Autor: Eduard Ivanovici

03.12.2021, 17:03 13661

Charlie Munger, vicepreşedintele gigantului american Berkshire Hathaway, condus de celebrul investitor Warren Buffett, a spus într-o conferinţă de vineri că pieţele de capital sunt extrem de supraevaluate în ceea ce priveşte preţurile, iar mediul actual este „chiar mai dezechilibrat” decât boom-ul dotcom de la sfârşitul secolului XX, transmite Bloomberg.

„Consider că această eră este chiar mai dezechilibrată decât era dotcom”, consideră Munger, în vârstă de 97 de ani.

Munger a mai declarat că speră ca monedele digitale să nu fi fost niciodată create şi a lăudat iniţiativa Chinei a de a interzice folosirea crypto-activelor.

„În ţara mea, civilizaţia vorbitoare de limba engleză a luat o decizie eronată. Nu pot participa la asemenea bule absurde.”

Indicele S&P 500 a crescut de peste două ori de la minimul din luna martie a anului trecut, în timp ce Bitcoinul este pe plus cu peste 1.000% în aceeaşi perioadă. Investitorii americani au vărsat aproape 900 de miliarde de dolari în fonduri de capital în 2021, depăşind totalul înregistrat în ultimii 19 ani, potrivit datelor grupului de analiză EPFR Global şi Bank of America.

În prezent, valoarea pieţei americane de capital este mai mare decât nivelul atins înaintea crizei sanitare, iar investitorii au devenit agitaţi, scrie publicaţia americană. Ritmul ridicat al inflaţiei forţează băncile centrale să înăsprească politicile monetare, ameninţând să reducă valul de lichiditate care a alimentat o largă serie de active.

Recent, strategii JPMorgan au recomandat investitorilor să „cumpere scăderile” înregistrate de pieţele de capital, întrucât varianta Omicron a coronavirusului ar putea grăbi sfârşitul pandemiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO