Business Internaţional

Chelsea a obţinut trei puncte importante, printr-o victorie clară în faţa lui Crystal Palace

Chelsea a obţinut trei puncte importante, printr-o...

Autor: Rafael Hekman

15.01.2023, 19:22 20

Chelsea a reuşit duminică să obţină prima victorie în Premier League, după 3 etape, învingând cu 1-0 pe Crystal Palace, într-un meci dominat de la un capăt la celălalt, în care ar fi putut marca cu uşurinţă mai multe goluri. S-au mulţumit cu reuşita lui Kai Havertz din repriza secundă.

Chelsea a început energic, Carney Chukwuemeka şi Lewis Hall trimiţând mingi periculoase în careu în primele minute. Primele faze au fost dominate de Blues, deşi echipei lui Graham Potter i-a fost greu să creeze spaţii în careu.

Prima ocazie reală a fost creată de Palace prin Michael Olise, a cărui centrare a fost reluată spre poartă de Tyrick Mitchell, blocat în ultima clipă de Kepa.

La scurt timp după aceea, Olise a trimis un şut puternic spre colţul din dreapta lui Kepa, care a intervenit salvator.

La cealată poartă, Guaita nu a fost nici el cruţat, fiind nevoit să facă o paradă pentru a respinge şutul din voleu al lui Thiago Silva.

Înainte de meci, Chelsea a anunţat înregimentarea lui Mykhaylo Mudryk, pentru 100 de milioane de euro.

Havertz a bifat următoarea ocazie de gol, lovitura sa de cap, din centrarea lui Mason Mount trecând peste bară.

Hall nu a reuşit apoi să marcheze din unghi din centrarea lui Gallagher.

Spectacolul portarilor a continuat până în ultimul minut al primei reprize, când Kepa a reţinut o lovitură de cap excelentă a lui Jeffrey Schlupp.

Kepa a făcut prima paradă din repriza secundă, respingând cu pumnul un şut puternic al lui Wilfried Zaha.

Primul şi singurul învins al meciului a fost Guaita, Havertz introducând mingea în poartă în minutul 64 cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Ziyech.

Aubameyang şi Havertz au irosit şanse de a dubla avantajul albaştrilor, Palace fiind aproape de a obţine un egal pe final, după ce şutul de la distanţă a lui Cheick Doucoure a fost respins cu dificultate de Kepa peste bară.

Chelsea ajunge astfel la 28 de puncte, cu care ocupă locul 10 în clasamentul Premier League, în timp ce Crystal palace e pe 12, cu 22 de puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO