Business Internaţional

Chelsea va avea un nou stadion: Clubul londonez de fotbal tocmai a primit aprobare pentru construcţia unui stadion de 60.000 de locuri

Chelsea va avea un nou stadion: Clubul londonez de fotbal...

Autor: Ştefan Stan

06.03.2017, 16:55 206

Primarul Londrei a aprobat planul echipei Chelsea de a construi un nou stadion de 500 de milioane de lire pe locaţia actuală, în Stamford Bridge, scrie Financial Times.

Primarul Sadiq Khan a spus că capacitatea de 60.000 de locuri plănuită pentru Vestul Londrei ar putea fi ”coroana” oraşului în materie de sporturi. Planurile au primit deja aprobarea locală în ianuarie.  

Chelsea caută o modalitate să îşi crească capacitatea actuală de la 41.000 de locuri, cu noul stadion proiectat de arhitecţii francezi Herzog & De Meuron, care au proiectat de asemenea şi stadionul Olimpic din Beijing.

Ei plănuiesc să includă şi un pasaj pietonal deasupra District Line, care să lege stadionul cu linia de metrou Fulham Broadway.

”Din moment ce reprezentanţii Chelsea au avut o abordare echilibrată în aplicaţie, sunt mulţumit să văd că este un design de înaltă calitate şi spectaculos, care va creşte semnificativ capacitatea site-urilor existente, dar va şi asigura fanilor acces cu uşurinţă la conexiunile de transport din zonă”, a spus Khan.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO