Business Internaţional

Chile va redeschide Insula Paştelui pentru turişti. Accesul a fost interzis din cauza pandemiei

Chile va redeschide Insula Paştelui pentru turişti....

Autor: Alexandru Gologan

21.05.2022, 21:30 48

Insula Paştelui se va redeschide vizitatorilor începând cu 1 august. Guvernul chilian a restricţionat accesul turiştilor la începutul pandemiei de COVID-19. Insula din Pacific reprezintă una dintre cele mai mari atracţii turistice din Chile.

Insula Paştelui, una dintre cele mai mari atracţii turistice din Chile, se va redeschide vizitatorilor începând cu 1 august, după ce accesul a fost restricţionat la începutul pandemiei de COVID-19.

„De la 1 august, se va permite reluarea zborurilor şi deschiderea turismului, în funcţie de situaţia epidemiologică”, a precizat Ministerul Economiei.

Locuitorii insulei au protestat faţă de prezenţa turiştilor atunci când a început pandemia în martie 2020 şi au ocupat aeroportul pentru a opri zborurile din continent.

Guvernul a promis că va acorda subvenţii pentru a ajuta întreprinderile mici care au fost afectate de pandemie. Pe insulă se află peste o mie de statui din piatră, aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO