Business Internaţional

China a găsit soluţia pentru a revitaliza economia măcinată de războiul comercial: Guvernul de la Beijing pariază pe viaţa de noapte

China a găsit soluţia pentru a revitaliza economia măcinată de războiul comercial: Guvernul de la Beijing pariază pe viaţa de noapte

Autor: Iulian Tenchiu

22.09.2019, 15:27 806

Din cauza conflictului comercial de lungă durată pe care China îl poartă împotriva SUA, economia naţiunii asiatice a avut de suferit. Pentru a rezolva această problemă Guvernul de la Beijing încurajează bussinessurile şi districtele locale să contribuie la dezvoltarea „economiei de noapte”, scrie CNBC.

În acest scop, mai mulţi retaileri chinezeşti şi spitale şi-au extins programul de lucru, iar oraşele în oraşele chinezeşti au început să investească bani în grandioase spectacole de lumini. Toate aceste decizii au fost luate de administraţiile locale la cererea guvernului chinezesc, pentru a determina oamenii să cheltuie mai mulţi bani pe timpul nopţii.

Consiliul de Stat al naţiunii a lansat aceast proiect de stimulare a economiei  către finalul lunii august. Pentru stimularea economiei unui stat precum China, numai dezvoltarea atracţiilor pentru care fac cunoscută sintagma „viaţă de noapte” nu este suficientă. De aceea, conducerea a lansat 20 de proiecte al căror unic scop este stimularea economiei acestui stat.

Iniţiativa a fost adusă la cunoştinţa întregii naţiuni şi a provocat adoptarea neuniformă a unor politici de către marile oraşe ale Chinei. Astfel, unele dintre acestea precum Beijing sau Shanghai, au fost primele care au îmbrăţişat schimbarea şi primele care au insistat pentru dezvoltarea activităţilor economice care se desfăşoară pe timpul nopţii.

Alţi jucători importanţi care au îmbrăţişat iniţiativa au fost mallurile chinezeşti, care nu numai că şi-au extins programul, dar au venit şi cu spaţii noi precum escape room-urile , al căror scop este încurajarea clienţilor de a lăsa cantităţi tot mai importante de bani în caseriile acestor mari centre comerciale.

Economia Chinei, a doua cea mai mare economie a lumii a început să încetinească, acesta fiind şi unul din motivele care au stat la baza lansării proiectului de stimulare economică. Vânzările din retailul chinezesc au crescut cu doar 7.5% în august, în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere de aproape 8%.

 
AFACERI DE LA ZERO