Business Internaţional

China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă staţie spaţială

China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă...

Autor: Daniel Contescu

17.06.2021, 10:25 70

O rachetă Long March a decolat joi de la centrul de lansare Jiuquan, transportând trei astronauţi spre staţia spaţială Tianhe. Lansarea marchează prima misiune cu echipaj a Chinei din ultimii cinci ani.

Lansarea navei spaţiale Shenzhou-12 a avut loc joi dimineaţa la 9.22, ora locală. Cei trei astronauţi sunt Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo, primii care vor urca la staţia spaţială a Chinei, Tianhe, unde vor rămâne trei luni.

Modulul central al Tianhe, care conţine locuinţele echipajului, a fost lansat în aprilie 2021. Această primă misiune cu echipaj face parte din cele 11 planificate în faza de construcţie a staţiei spaţiale. Mai trebuie să fie finalizate încă două module şi mai multe misiuni de încărcare, înainte ca staţia spaţială să fie terminată, în 2022.

Ultima misiune cu echipaj a Chinei a avut loc în 2016, asiaticii trimiţând astronauţi să viziteze staţia spaţială Tiangong-2. Staţia respectivă a ieşit de pe orbită în 2019. De atunci, China a continuat să avanseze cu un program spaţial ambiţios.

A trimis o misiune pe Lună şi înapoi, în 2020, şi a aterizat pe Marte la începutul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO