Business Internaţional

China anunţă cel mai mare număr zilnic de cazuri de Covid-19 de la începutul epidemiei

China anunţă cel mai mare număr zilnic de cazuri de...

Autor: Andreea Tobias

12.03.2022, 09:31 97

China a raportat sâmbătă peste 1.500 de noi infecţii locale cu COVID-19, cele mai multe de la epidemia iniţială de la începutul anului 2020, în timp ce varianta Omicron determină oraşele din întreaga ţară să înăsprească măsurile.

Din totalul zilnic, 476 infecţii au fost transmise local, a precizat Comisia Naţională de Sănătate, conform Reuters.

Ţara a raportat pentru vineri 1.048 de infecţii asimptomatice transmise pe plan intern, pe care China nu le clasifică drept cazuri confirmate, în creştere faţă de 703 cu o zi înainte.

Mai multe oraşe au luat măsuri precum anularea evenimentelor de grup.

În Changchun, toate întreprinderile, cu excepţia celor esenţiale, îşi opresc activitatea. Cei 9 milioane de locuitori nu pot ieşi din casă dacă nu au motive întemeiate.

În centrul financiar Shanghai, Disneyland a anunţat că îşi va reduce capacitatea de primire a oaspeţilor şi că, începând de duminică, va cere vizitatorilor să prezinte rezultate negative la teste COVID.

Locul de desfăşurare a Târgului Canton, cel mai vechi şi cel mai mare târg comercial din China, a fost închis temporar, deoarece a fost vizitat recent de un caz suspect confirmat, au anunţat autorităţile locale din Guangzhou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO