Business Internaţional

China anunţă o scădere record a rezervelor valutare în august

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: CătăIina Apostoiu

08.09.2015, 00:00 658

Rezevele valutare ale Chinei s-au redus cu 93,9 miliarde de dolari, la 3,56 mii de miliarde de dolari la sfârşitul lunii august, cea mai dramatică scădere lunară înregistrată vreodată, relatează CNBC. Totuşi, scăderea s-a situat sub estimările ce vizau un declin de 200 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Se crede că banca centrală a intervenit de mai multe ori pe piaţa valutară pentru a susţine yuanul după ce a devalorizat moneda locală pe 11 august. Pentru astfel de intervenţii, banca centrală ar fi recurs la rezervele de dolari. 

Analiştii Barclays Capital estimează că banca centrală a Chinei şi-a accelerat invervenţiile de pe piaţa valutară la 122 miliarde de dolari în august, de la aproximativ 50 miliarde de dolari în iulie. Rezervele valutare ale Chinei s-au aflat în scădere după ce au atins un vârf de 3,99 mii de miliarde de dolari în iunie 2014, situându-se la 3,65 mii de miliarde de dolari în luna iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO