Business Internaţional

China are datorii "ascunse" în valoare de cel puţin 1.500 de miliarde de dolari - oficial chinez

Autor: Marius Oncu

14.01.2011, 18:32 21

Autorităţile locale din China au acumulat datorii "acunse" decel puţin 10.000 miliarde de yuani (1.500 miliarde de dolari), pecare le-au mascat folosind mii de vehicule investiţionale folositepentru împrumuturi, a declarat parlamentarul chinez.Yin Zhongqing,scrie Mediafax Business.

Aceste datorii vor deveni, probabil, neperformante odată cuapropierea de finalizare a proiectelor pe care le-au finanţat,consideră Yin, membru al comisiei pentru finanţe şi afacerieconomice din parlamentul Chinei, într-un interviu pentru ReutersInsider, preluat de CNBC.

Nu este clar în prezent care împrumuturi vor devenineperformante, întrucât acestea nu trebuie achitate până laîncheierea proiectelor pentru care au fost contractate.

"Valoarea mare a datoriilor acumulate de autorităţile locale dela finele lui 2008 pentru a combate impactul crizei financiareglobale va deveni o povară grea pentru dezvoltarea ulterioară aChinei", a spus oficialul chinez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO