Business Internaţional

China construieşte un parc de distracţii în care va include o replică în mărime naturală a Titanicului

China construieşte un parc de distracţii în care va...

Autor: Mădălina M.

14.01.2014, 16:02 749

O companie chineză intenţionează să construiască o replică a Titanicului în mărime naturală, scufundat în urmă cu peste 100 de ani, ca principală atracţie a unui parc tematic, scrie Business Insider.

Compania chineză Seven Star Energy Investment spune că replica vaporului va costa 1 miliard de yuan (165 de milioane de dolari) şi că va fi principala atracţie a parcului tematic din provincia Sichuan, faimoasă pentru mâncărurile condimentate.

Titanicul s-a scufundat în 1912 în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord, după ce a lovit un iceberg, ducând la pierderea a peste 1500 de vieţi umane.

Faimosul vapor a fascinat generaţii după generaţii, în special după lansarea în 1997 a filmului lui James Cameron, cu Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio în roluri principale.

Nava lungă de 270 de metri va fi construită în doi ani, iar după finalizare va fi ancorată permanent pe un râu. Arhitecţii care au proiectat vaporul s-au inspirat din schiţele navei surori a Titanicului, RMS Olympic, care a străbătut oceanele din 1911 până în 1935.

Seven Star nu este însă singura companie care visează să recreeze Titanicul. Clive Palmer, un magnat australian, a dezvăluit în urmă cu un an planurile de a construi o replică a Titanicului, programată să străbată Atlanticul în 2016.  Titanicul lui Palmer va include însă şi câteva modificări, precum un număr mai mare de veste de salvare, însă va încerca să se apropie cât mai mult de original.

Vioara la care a cântat dirijorul Titanicului în timp ce nava se scufunda a fost scoasă la licitaţie şi vândută în Octombrie pentru 900.000 de lire (1.06 milioane de euro).

Informaţii despre valoarea totală a investiţiilor în parcul de distracţii nu au fost încă publicate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO