Business Internaţional

China domină industria oţelului: În primul trimestru chinezii au produs 400 de milioane de tone de oţel, raportat la o producţie globală de 570 de milioane de tone

China domină industria oţelului: În primul trimestru...

Autor: Tudor Ionescu

18.06.2018, 17:15 258

Din acest total, 396,9 de milioane de tone au fost produse doar de China şi de Japonia (preponderent de China). Alte 58,2 milioane de tone de oţel au fost produse - în total - de statele membre ale Uniunii Europene, apoi 39,6 milioane de tone de America de Nord şi 33,4 milioane de tone de Comunitatea Statelor Independente (CIS).

Doar în luna aprilie, China a produs 76,7 milioane de tone, cu 4,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, producţia chineză din luna aprilie a fost cu 0,3% mai mare decât cea din luna martie, în ciuda aplicării de taxe vamale pe oţel şi aluminu de către Statele Unite. Lucru care s-ar explica şi prin faptul că China nu se numără printre principalele surse de importuri de oţel ale Statelor Unite. Conform datelor International Trade Administration (ITA), în 2017, China a fost doar a zecea sursă de importuri ale SUA, cu mult în urma Canadei, Braziliei, a Coreei de Sud sau a Federaţei Ruse.

Producători maim mari de oţel ai lunii aprilie au mai fost Japonia, cu 8,7 milioane de tone, India cu aproximativ tot atât, şi Coreea de Sud, cu 5,9 milioane de tone, fiind la cincilea producător regional şi al şaselea la nivel mondial. Statele Unite a produs 6,9 milioane de tone de oţel, fiind al cincilea producător la nivel mondial.

The World Steel Association (worldsteel) colectează datele de producţie a oţelului din 64 de state, responsabile pentru producţia a 99% din totalul de la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO