Business Internaţional

China este interesată de reţeaua de electricitate a Greciei

China este interesată de reţeaua de electricitate a...

Autor: CătăIina Apostoiu

02.08.2016, 00:00 285
Interesul puternic al firmelor chinezeşti pentru licitaţia privind 24% din operatorul reţelei de electricitate ADMIE din Grecia a venit ca o surpriză, în condiţiile în care interesul companiei italiene Terna şi a celei franceze RTE a fost considerat drept sigur, potrivit Ekathimerini.com. China s-a alăturat cursei pentru o participaţie în cadrul reţelei greceşti prin intermediul a doi giganţi, State Grid Corporation of China (SGCC), care a participat şi la licitaţia pentru 66% din ADMIE, şi China Southern Power Grid. Surse guvernamentale de la Atena descriu interesul chinezilor ca fiind semnificativ şi îl asociază cu strategia Beijingului de a achiziţiona participaţii în proiecte de infrastructură din Europa. Chinezii s-au arătat interesaţi şi de sectorul energiei create din resurse regenerabile.

Dacă chinezii vor fi în continuare interesaţi, şi având în vedere că la final criteriul  pentru selectarea ofertantului câştigător pentru ADMIE este preţul oferit, companiilor europene Terna şi RTE le va fi foarte dificil să concureze cu companiile chinezeşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO