Business Internaţional

China îşi întăreşte influenţa în Serbia acord cu acord

China îşi întăreşte influenţa în Serbia acord cu...

Autor: Catalina Apostoiu

20.09.2018, 00:00 243

Oficialii sârbi au semnat în această săptămână acorduri în valoare de 3 miliarde de dolari cu China în timpul unei vizite de două zile în Beijing, relatează Balkaninsight.com. Acordurile privesc investiţii economice şi achiziţia de noi echipamente militare de către Belgrad.

„Contractele semnate schimbă dramatic poziţia Serbiei; vom fi portul de intrare a investiţiilor chineze în întreaga regiune“, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic. Unele acorduri dintre cele semnate privesc investiţii în infrastructură. Serbia a semnat de asemenea un acord cu compania chineză CRBC pentru construirea unui parc industrial în apropiere de Belgrad.

Potrivit Biroului sârb de statistică, comerţul dintre Serbia şi China este în creştere. În perioada ianuarie-iunie 2017, exporturile Serbiei în China s-au ridicat la 29,4 milioane de dolari. Cifra a avansat la 38,1 miliarde de dolari în perioada similară a acestui an. Importurile din China au urcat şi mai mult. Volumul total a atins 779,3 milioane $ în S1 2017, crescând la 1.026 milioane $ în perioada similară a acestui an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO