Business Internaţional

China plănuieşte să cumpere de la americani produse agricole în valoare de 20 de miliarde de dolari

China plănuieşte să cumpere de la americani produse...

Autor: Iulian Tenchiu

27.10.2019, 20:09 134

În cazul în care negocierile dintre SUA şi China vor ajunge la o finalitate şi se va semna un acord comercial, naţiunea asiatică plănuieşte să cumpere bunuri agricole de la fermele din SUA în valoare de 20 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Dacă negocierile comerciale dintre cele două state vor continua într-o notă pozitivă, China va urmări noi achiziţii de mărfuri agricole.

Tranzacţia de 20 mld. de dolari ar aduce importurile de mărfuri agricole americane la nivelul la care acestea se aflau în 2017, înainte ca SUA să impună taxe ţării lui Xi Jinping.

Într-o eventuală rundă secundară de negocieri comerciale, atunci când toate măsurile punitive impuse de SUA vor fi eliminate, naţiunea asiatică ar urma să achiziţioneze acelaşi tip de mărfuri într-o cantitate mult mai mare, pentru care ar fi dispusă să plătească o sumă cuprinsă între 40 şi 50 mld  dolari.

Momentan încă nu se cunoaşte când anume China va începe achiziţonarea produselor agricole americane sau de cât este nevoie pentru a se atinge pragul de 20 mld. dolari.

La momentul actual cele două naţiuni negociază încheierea unui acord pe termen scurt, după ce în urma discuţiilor care au avut loc la Washington la începutul acestei luni, SUA a fost de acord să nu mai majoreze tarifele , iar China acceptat să importe mai mult mărfuri americane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO