Business Internaţional

China profită de preţurile mici pentru a cumpăra oţel

China profită de preţurile mici pentru a cumpăra oţel

Autor: Bogdan Cojocaru

15.07.2020, 00:00 102

Cumpărătorii de oţel din China au dat curs ofertelor ieftine din întreaga lume pentru a alimenta cererea puternică de acasă, cu importurile pentru cea mai mare piaţă la nivel mondial atingând niveluri nemaivăzute de la criza financiară globală încoace, scrie Bloomberg.

Importurile de produse finite din oţel au sărit luna trecută la aproape 1,9 milioane de tone, cu puţin sub nivelurile înregistrate în septembrie 2009. Atunci, ca şi acum, importurile au crescut pe măsură ce o recuperare internă a făcut mai rentabile unele achiziţii din străinătate în condiţiile în care preţurile s-au menţinut la niveluri joase pe o piaţă globală paralizată de un colaps economic. Importurile acoperă doar o mică parte din consumul total al Chinei.

Naţiunea rămâne cel mai mare exportator de oţel din lume, deşi livrările s-au redus luna trecută la cele mai scăzute cote din ultimii opt ani întrucât cererea externă s-a prăbuşit. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO